Close Encounters workshop samenwerken


Durf jij het aan?

Close Encounters, workshop samenwerken

In een theatrale setting wordt het thema samenwerken in al haar facetten onderzocht. Contact maken, verbinding houden, spanning hanteren, met elkaar van mening verschillen zijn onderwerpen die daadwerkelijk fysiek ervaren en beleefd worden. Dit uniek concept geeft het publiek invloed op de loop van de gebeurtenissen. Een goede afloop bepaal je samen. Zeer geschikt voor teamdagen, hei-sessies en als kick-off van een trainingstraject.

Durf jij het aan?

Ervaar wat het is om de dialoog te voeren met iemand die vreemd voor je is. Om het nóg spannender te maken: uit het publiek worden 4 reizigers gekozen die mee op ruimtereis gaan. Jij maakt dus kans om geselecteerd te worden voor de eerstvolgende shuttle vlucht! Word je dat niet, dan heb je nog steeds genoeg te doen. Let op: niemand hoeft een rol te spelen; je bent en blijft jezelf!

Wat levert het op?

Met 1 uur en een kwartier staat samenwerken als thema op de kaart. Na afloop heeft iedereen iets ervaren en te delen. De tongen gaan los. Er is energie. Men heeft elkaar op een andere manier leren kennen. Van hier uit ontstaat een basis om te reflecteren op de samenwerking binnen eigen team/organisatie. En de bereidheid om het te verbeteren. De training Mission Ready bouwt hier op voort.

Wat anderen zeggen

“We hebben nog lang nagepraat over de voorstelling. We vonden het concept goed doordacht en zouden het graag eens met het team waarin we werken doen.” – Hilde M.

“Wat heb jij een prachtige voorstelling gegeven! We hebben er enorm van genoten! Wat jij namelijk hebt gedaan is dat je het publiek daadwerkelijk hebt laten VOELEN door jouw oefeningen van hardop iets tegen een vreemde zeggen, waar het om draait. Het gaat erom dat mensen naar elkaar luisteren en daarbij letterlijk stilstaan.
Wij herkenden heel veel van jouw lessen in dialoog in ons werk. En we constateerden dat jij “in het moment” goed kon reflecteren op wat er gebeurde in dat groepje op het podium. Ik denk dat een dergelijke voorstelling heel erg goed zou aansluiten bij grote bedrijven. Dit is effectiever dan een coach met een team de hei op sturen!” – Michelle van Hout

“Doorgaans ben ik niet zo te porren voor het meedoen in een interactieve sessie. Ik ben meer iemand die op afstand stilletjes wil genieten. Maar ik merkte aan mezelf dat het me geen enkele moeite kostte.” -Jaco v.d. T.

“Wat bijzonder dat echt alle mensen een enorme bereidheid hadden je oefeningen te doen en ervaringen te delen. (…)  Ik heb twee leuke ervaringen gehad met het stel wat links naast me zat. Werd zeer serieus opgepakt, en je hebt snel een mooie verbinding, een kennismaking  die verder gaat dan hoe is het.” – René v.d. H.

Wil je als organisatie deze workshop inhuren? Vul je naam en email adres in, dan neem ik contact met je op.  

 

×