De Apollo 11 kwam er niet vanzelf!


Samenwerken is een werkwoord

Corona, hoge drukpan van het binnen zitten

23-03-2020

Corona houdt ons binnen

Wie kan werkt thuis. En merkt, zeker wanneer je een gezin hebt, dat het lastig is om tijd en ruimte te vinden om te werken. Je bent minder productief dan je zou willen. Het is zoeken naar nieuwe routines. Wie werkt wanneer, wie doet iets met de kinderen, hoe zorg je voor voldoende lichaamsbeweging en hoe hou je het leuk met elkaar?

Week 1 zit er op

We hebben nog even te gaan. Je voelt misschien de spanning, wrevel en onderlinge irritaties oplopen. En dat terwijl op dit moment alles onzeker is. Hoe lang gaat dit duren? Word ik ziek, wanneer en hoe ernstig? Hoe zorg ik op afstand voor mijn ouders? Wordt dit een mondiale crisis? Behoud ik mijn werk of inkomsten? Hoe moet dat dan als dat niet zo is? Etc. etc. Voldoende vragen om je ’s nachts wakker te houden. Dubbel spanning dus: zowel binnen- als buitenshuis.

Geen escapes

Nu meer dan ooit tevoren, nu er geen escapes zijn naar terrassen, afspreken met vrienden, naar de film, theater of concert, geen mogelijkheid om naar de sportschool, dansles, koor of wat dan ook te gaan voor je plezier, nu meer dan ooit tevoren ben je aangewezen op jezelf en, als je samenwoont, op je gezinsleden.

Essentie

Dat is wat Corona óók doet: nu we minder houvast en controle hebben, dwingt het ons om terug te gaan naar de essentie. Wat is werkelijk belangrijk? Het dwingt ons om op tal van niveaus eerlijk te zijn. Naar onszelf en naar anderen. In het groot en in het klein. Laten we beginnen bij thuis. Dat is je basis. In mijn online programma De Krater Survival Kit deel ik praktische tips hoe je de valkuilen van misverstanden, irritatie en ruzie kunt omzeilen. Drie korte video’s die de hoge druk van de pan halen. Gratis, omdat ik het je gun.

« Terug
×