Referenties


reacties op mijn werk

Reacties op mijn werk

Training

“Heleen heeft bestuur, management en adviseurs meegenomen in een training over de nieuwe manier van werken, waarin verantwoordelijkheden laag in de organisatie worden gelegd, maar waarbij het belangrijk is je collega’s en leidinggevende goed te informeren. Vanaf het eerste moment had Heleen feilloos door wat voor Talis belangrijk was en waar de pijnpunten zaten. De training was opgebouwd uit herkenbare regiescenes uit de praktijk, die gespeeld werden door acteurs. (…) Heleen wist de groep te boeien, op haar gemak te stellen, uit te dagen en kon overbrengen waar de aandachtspunten en valkuilen in het proces zaten. (…) Nu, meer dan een jaar later wordt nog regelmatig over de training gesproken en worden voorbeelden aangehaald. Het was (en is nog steeds) een groot succes! – Jorine de Witt, adviseur Bedrijfsvoering en P&O van Talis.

“Trainer Heleen Brinkman deed het erg goed. Er ontstond direct een sfeer van durven oefenen, naar mijn idee kwam dat doordat Heleen zich toegankelijk en ‘gewoon’ opstelt en door de woorden die ze kiest, en uitlegt dat het met name bedoeld is om te leren en dat mensen hun voordeel mee kunnen doen. (…) Conclusie: een prettig iemand om mee te werken, wekt vertrouwen en weet dit vast te houden, ondanks soms confronterende vragen of het even op scherp stellen.”  – S.W. Hogeschool Utrecht.

“Door het oefenen ontdekte ik, dat ik heel goed in staat ben, met respect voor de ander, tot het voeren van moeilijke gesprekken en daarin duidelijk te zijn. Gaf echt een kick!” – deelnemer, gemeente Nederweert.

“Als ik erover nadenk weet ik natuurlijk wel hoe ik moet communiceren, wat ik moet zeggen, hoe ik het moet zeggen, maar het toepassen in een gesprek is veel lastiger. Door te leren een verbinding te leggen met mijn lichaam gaat de communicatie nu veel beter. Heleen gebruikt een breed scala aan interventies bij haar coaching/trainingen. De verbinding tussen communicatietraining en mindfullness spreekt me erg aan. Ze stimuleert, inspireert, is positief en geeft veel vertrouwen. Ik heb in een aantal maanden tijd veel geleerd en ik merk dat ik het ook daadwerkelijk toepas. Zowel in een mijn werk als privé.” – L.v.D. , Ministerie van OC&W.

“De moeilijke situaties worden geoefend waardoor je zoveel vertrouwen krijgt om deze acties ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren in ‘real life”. J.d.H., Universiteit van Amsterdam.

Workshops

“‘Mooie leermomenten’, ‘Zeer goede analyses van Heleen’, ‘Genoten van de acteurs’ en ‘We hebben weer eens heerlijk kunnen lachen’.
Een greep uit de reacties die we ontvingen van onze collega’s op de Studiedag met als thema Feedback.
Fred van den Berg en Sofie Verburg speelden met een flinke knipoog de op maat gemaakte scenes die veel los maakten. Heleen bouwde op haar eigen respectvolle, unieke wijze de brug naar de organisatie.
De oprechte interesse in onze organisatie, de gedegen voorbereiding en de flexibiliteit die Heleen en haar team hebben laten zien, maakten de samenwerking voor ons tot een succes.” – Calinde Derksen, Projectmanager • Fontys Paramedische Hogeschool • Eindhoven

“She had us interactively participating in a fun way and we were all impressed by she shift we experienced. She has a relaxed, hands on approach which when combined with her focus and passion makes for a very inspiring workshop. Dont miss it!” – J.K., President WBII.

“I came to quite a few insights on my own approach to communication and particularly confronting people in difficult situations. She certainly had a big impact on me in a rather short time. She created a lively and friendly atmosphere, in which we practiced performing an interview as a team interacting with her and with each other.” – I.M., engineer at ASML.

 

Reacties op Close Encounters

“Ik wil jou even bedanken voor de leerzame en inspirerende avond van gisteren. Een applausje voor jezelf, de wijze waarop jij ons meenam in het universum en dat je door samen te werken aan een doel zodat  ieder individu zich kan ontplooien en zijn of haar kwaliteiten kan ontwikkelen. Een boeiend onderwerp.” RvH.
“We hebben nog lang nagepraat over de voorstelling. We vonden het concept goed doordacht en zouden het graag eens met het team waarin we werken doen.” – Hilde M.
“Wat een prachtig gegeven! We hebben er enorm van genoten! Wat jij namelijk hebt gedaan is dat je ons daadwerkelijk hebt laten VOELEN door jouw oefeningen van hardop iets tegen een vreemde zeggen, waar het om draait. Het gaat erom dat mensen naar elkaar luisteren en daarbij letterlijk stilstaan. Wij herkenden heel veel van jouw lessen in dialoog in ons werk. En we constateerden dat jij “in het moment” goed kon reflecteren op wat er gebeurde in dat groepje op het podium. Ik denk dat een dergelijke workshop heel erg goed zou aansluiten bij grote bedrijven. Dit is effectiever dan een coach met een team de hei op sturen!” – Michelle van Hout.
Deze referenties geven een beeld van mij en mijn manier van werken. Wilt u dat zelf ervaren, neem dan contact op.
×